Niskakipu

Niskan, hartioiden ja yläselän kivuilla tarkoitetaan usein niska- ja hartiaseudun lihasperäisiä jännitystiloja, jotka voivat aiheutua niin fyysisestä kuin henkisestäkin kuormituksesta. Usein päivän aikana hiljalleen hiipivä hartioiden kireys tai pääkipu voivat olla merkkejä hakeutua hoitoon.

 

Varaa aika

 

Niskakipu oireet

Yleisesti oireista kärsivä voi kokea yhtä tai useaa oiretta samanaikaisesti ja ne voivat vaihdella päivän aikana. Henkilö voi kuvailla tuntemuksia ”niskat jumissa” tai ”niska kireä” tyypisillä lausahduksilla. Niskakivun oireet ovat tuttuja sillä jopa 30-40% Suomalaisita on kokenut niskakipua kuluneen vuoden aikana.

 • Lihaskipu ja arkuus
 • Liikelaajuuden väheneminen
 • Päänsärky
 • Huimaus
 • Pahoinvointi
 • Väsymys
 • Aivosumu ja stressi

Milloin hoitoon?

Oireiden alkamisella ja kestolla on roolinsa siinä milloin hoitoon kannattaa hakeutua hartia- ja niskakipujen seurauksena.

Äkillisesti alkanut kova kipu – Tällöin on syytä hakeutua lääkärin vastaanotolle varsinkin, jos kipuun liittyy kuumeilua, oksentelua, puutumisoireita tai rintakipua.

Venähdyksestä aiheutunut kipu – Usein akuuttia venähdystä ei kannata käsitellä varsinkaan oireiden alueelta, joten voi usein olla järkevämpää pyrkiä tekemään kevyttä liikettä ongelma-alueelle mahdollisuuksien mukaan 1-2 päivää ja tämän jälkeen hakeutua terapeutin käsittelyyn, jos oireita vielä on. Toki akuutissa vaiheessa käsittelyä voidaan suorittaa ympäröiviin kudoksiin ja lihaksistoon, joka voi helpottaa kokonaistilannetta ja lisätä palautumista. Arvioi siis oma tilanteesi ja varaa aika (osteopatia / hieronta) tai ota yhteyttä!

Krooninen usein toistuvat oireet – Säännöllisesti toistuvat kiputilat tai oireet johtuvat usein jo kroonistuneesta tilanteesta niskan ja hartioiden alueella. Suosittelemme hakeutumaan hoitoon pienellä kynnyksellä, jotta oireita saadaan vähennettyä ja poistettua kokonaan. Kroonisen vaivan hoitoon suosittelemme manuaalisen terapian, ergonomian sekä fysioterapian yhdistämistä.

Niskakipu hoito

Aloitamme hoidon aina akuutissa vaiheessa kivunlievityksellä parhaamme mukaan, jotta saat helpotusta vaivaan akuutissa vaiheessa. Suosittelemme kuitenkin aloittamaan nopealla aikataululla niskan eri harjoitteet sekä päivän aikana keskittymään ergonomiaan. Syyt vaivamekanismille on myös tärkeä löytää, kuten onko oireet syntyneet fyysisestä tai henkisestä rasituksesta, vai kenties molempien yhteisvaikutuksesta.

 1. Kivunlievitys (Hieronta, Osteopatia, Naprapatia)
 2. Syyt vaivamekanismille (Osteopatia, Fysioterapia)
 3. Kuntoutus & Ergonomia (Fysioterapia)
 4. Suorituskyvyn lisääminen (Fysioterapia, Valmennus)

Määrällisesti vaivan hoitoon voi mennä arviolta 3-10 käyntikertaa riippuen vaivan laadusta sekä kuntoutumisen tehokkuudesta.

 

Jännityspäänsärky>>

 

 

Ota yhteyttä

YLEISET TIEDUSTELUT

[email protected]

VARAUKSEN PERUUTTAMINEN

Katso ohjeet

PALVELUKOHTAISET TIEDUSTELUT

+358 40 160 1554 Lähetä viesti WhatsAppissa