Äitiysfysioterapia Helsinki

Äitiysfysioterapia on raskaana oleville ja synnyttäneille kohdennettua fysioterapiaa tuki- ja liikuntaelimistön ongelmien ratkaisemisessa ja ennaltaehkäisemisessä.

Seuraavat vapaat ajat | Äitiysfysioterapia

Edullisempi äitiysfysioterapia?

Ostamalla yli 110€ arvoisen arvokortin saat plus-hinnaston käyttöösi. Esimerkiksi 150€ arvokortilla saat ensikäynnin (75min) sekä yhden jatkokäynnin (30min) äitiysfysioterapiaan.

Milloin äitiysfysioterapiaan?

Äitiysfysioterapiaan kannattaa varata aika, jos sinulla on synnytyksen jälkeisiä tai raskaudenaikaisia kiputiloja, haasteita liikkumisen kanssa tai haluat edistää suorituskykyä turvallisesti.

  • Vatsalihasten erkauman kuntoutus
  • Lantionpohjan toimintahäiriöt ja kuntoutus
  • Kiputila tai toimintahäiriöt liikkumisessa
  • Liikunnan turvallinen harrastaminen raskauden aikana tai synnytyksen jälkeen
  • Suorituskyvyn parantaminen
  • Toimintakyvyn ylläpitäminen ja kehittäminen

Äitiysfysioterapian hyödyt

Äitiysfysioterapialle keskeistä on tarjota apua muun muassa raskauden aikaisiin tai synnytyksen jälkeisiin lantionpohjan toimintahäiriöihin, vatsalihasten erkaumansekä syvän keskivartalon tuen kuntoutukseen. Keskeisenä osa-alueena on myös turvallisen liikunnan harrastamisen niin raskausaikana kuin synnytyksen jälkeenkin ohjaaminen. Ei ole väliä onko synnytyksestä kulunut viikkoja vai vuosia – äitiysfysioterapian keinoin voidaan auttaa pitkänkin ajan jälkeen.

Äitiysfysioterapiakäynti?

Ensikäynnillä tai jälkitarkastuksessa (75min) selvitetään asiakkaan tämän hetken tilanne sekä asetetaan tavoitteet kuntoutukselle. Käynnin aikana tutkitaan keskivartalon jännesauman (mahdollisen erkauman) tilanne ja toiminnallisuus, testataan keskivartalon toimintakyky sekä mahdollisesti lantionpohjan toimintaa arvioidaan EMG- tai sisätutkimuksella. Käynnin aikana ohjataan yksilölliset kotiharjoitteet sekä käydään läpi raskauden vaikutukset asiakkaan liikuntaharrastukseen ja ohjataan miten palata liikunnan pariin synnytyksen jälkeen. Tämä käynti soveltuu raskaana oleville sekä synnyttäneille. Jälkitarkastus asiakkailta haastattelussa kartoitetaan myös raskauden ja synnytyksen kulku.

Jatkokäynnillä (30-60min) selvitetään asiakkaan tämän hetken tilanne sekä asetetaan jatkotavoitteet kuntoutukselle. Käynnin aikana tutkitaan keskivartalon jännesauman (mahdollisen erkauman) tilanne ja toiminnallisuus, testataan keskivartalon toimintakyky sekä mahdollisesti lantionpohjan toimintaa arvioidaan EMG- tai sisätutkimuksella. Käynnin aikana ohjataan yksilölliset kotiharjoitteet sekä käydään läpi raskauden vaikutukset asiakkaan liikuntaharrastukseen ja ohjataan miten palata liikunnan pariin synnytyksen jälkeen.

Ota yhteyttä

YLEISET TIEDUSTELUT

[email protected]

VARAUKSEN PERUUTTAMINEN

Katso ohjeet

PALVELUKOHTAISET TIEDUSTELUT

+358 40 160 1554 Lähetä viesti WhatsAppissa