Äitiysfysioterapia

Äitiysfysioterapia on raskaana oleville ja synnyttäneille kohdennettua fysioterapiaa tuki- ja liikuntaelimistön ongelmien ratkaisemisessa ja ennaltaehkäisemisessä. Äitiysfysioterapialle keskeistä on tarjota apua muun muassa raskauden aikaisiin tai synnytyksen jälkeisiin lantionpohjan toimintahäiriöihin, vatsalihasten erkaumansekä syvän keskivartalon tuen kuntoutukseen. Keskeisenä osa-alueena on myös turvallisen liikunnan harrastamisen niin raskausaikana kuin synnytyksen jälkeenkin ohjaaminen. Ei ole väliä onko synnytyksestä kulunut viikkoja vai vuosia – äitiysfysioterapian keinoin voidaan auttaa pitkänkin ajan jälkeen.

 

Äitiys- ja lantionpohjan fysioterapia ensikäynti tai synnytyksen fysioterapeuttinen jälkitarkastus 75min

Käynnin aikana selvitetään asiakkaan tämän hetken tilanne sekä asetetaan tavoitteet kuntoutukselle. Käynnin aikana tutkitaan keskivartalon jännesauman (mahdollisen erkauman) tilanne ja toiminnallisuus, testataan keskivartalon toimintakyky sekä mahdollisesti lantionpohjan toimintaa arvioidaan EMG- tai sisätutkimuksella. Käynnin aikana ohjataan yksilölliset kotiharjoitteet sekä käydään läpi raskauden vaikutukset asiakkaan liikuntaharrastukseen ja ohjataan miten palata liikunnan pariin synnytyksen jälkeen. Tämä käynti soveltuu raskaana oleville sekä synnyttäneille. Jälkitarkastus asiakkailta haastattelussa kartoitetaan myös raskauden ja synnytyksen kulku.

Äitiys- ja lantionpohjan fysioterapia jatkokäynti 60min

Käynnin aikana selvitetään asiakkaan tämän hetken tilanne sekä asetetaan jatkotavoitteet kuntoutukselle. Käynnin aikana tutkitaan keskivartalon jännesauman (mahdollisen erkauman) tilanne ja toiminnallisuus, testataan keskivartalon toimintakyky sekä mahdollisesti lantionpohjan toimintaa arvioidaan EMG- tai sisätutkimuksella. Käynnin aikana ohjataan yksilölliset kotiharjoitteet sekä käydään läpi raskauden vaikutukset asiakkaan liikuntaharrastukseen ja ohjataan miten palata liikunnan pariin synnytyksen jälkeen.

Äitiys- ja lantionpohjan fysioterapia jatkokäynti  30min

Tämä käynti on tarkoitettu jatkokäyntinä esimerkiksi uusien harjoitteiden ohjaamiseen.

Annukka Page

Äitiysfysioterapeutti

Noora Helander

Äitiysfysioterapeutti

Ota yhteyttä

YLEISET TIEDUSTELUT

info@huh.fi

VARAUKSEN PERUUTTAMINEN

Katso ohjeet

PALVELUKOHTAISET TIEDUSTELUT

+358 40 160 1554 Lähetä viesti WhatsAppissa