Voit aina varata ajan hierontaan, jossa asiantuntijamme osaa varmasti antaa neuvoja jatkoa varten tai ohjata sinut toiselle asiantuntijoistamme.

VARAA AIKA

Rentoutuminen ja palautuminen?

Mikäli kehosi tarvitsee rentoutumista tai palautumista harjoittelusta, työstä tai stressistä kannattaa varata aika urheiluhierontaan tai stressinhoitoon.

Omatoimista rentoutumista ja palautumista varten suosittelemme HUH Kampin palautushuonetta, josta löytyvät tehokkaaseen palautumiseen tarvittavat itsehoitovälineet.

 

Lihasväsymys tai tukkoisuus?

Suosittelemme urheiluhierontaa. Voit halutessasi varata ajan enemmän koulutetulle (osteopaatti / fysioterapeutti) hoitohenkilökunnallemme, mikäli koet sen tarpeelliseksi ja haluat laajemman kartoituksen kehosi tilasta.

 

Nopeasti kehittynyt vaiva tai vamma?

Tälläisissa tilanteissa on usein kyse äkillisestä muutoksesta tai loukkaantumisesta. Monesti syy paljastuu havainnoimalla muutoksia lähihistoriassa. Varaa aika urheiluhierontaan, jolloin hieroja tutkii ja tekee hoitoja lievittääkseen aiheutuvaa kipua.

Mikäli koet, että kyseessä ei ole pelkkä yksinkertainen lihas- tai nivelside vaiva kannattaa varata suoraan vastaanottokäynti (osteopaatti) tai fysioterapia.

 

Pitkäaikainen vaiva?

Mikäli sinulla on pidempiaikainen vaiva, suosittelemme varaamaan ajan suoraan osteopaatille tai fysioterapeutille. Saat tarkan kartoituksen kehostasi ja selkeät suositukset jatkoa varten. Huomioithan, että pitkäaikaisissa vaivoissa omat harjoitteet sekä itsehoito ovat isossa roolissa onnistuneen kuntoutumisen kannalta.

 

Haluatko tehdä elämäntapamuutoksen tai treenata?

Mikäli tarvitset apua harjoitteluun, laihduttamiseen, tekniikkaan, ravintoon tai jotain siltä väliltä tutustu liikuntapalveluihimme. Voit testata hyvinvointiasi hyvinvointianalyysin avulla tai aloittaa harjoittelut HUH valmentajan ohjeistuksella. Tutustu liikuntapalveluihimme TÄÄLTÄ.

Varaamalla ajan hyväksyt tietosuojakäytäntömme.

Varattu ja tallennettu palveluvaraus on aina sitova. Varaaja on velvollinen ilmoittamaan oikeat ja ajan tasalla olevat yhteystiedot varausta tehdessään. Saapuessasi myöhässä tai saapumatta jättämisestä veloitetaan hinnaston mukainen hinta. Varausta voidaan muuttaa tai peruuttaa 24h ennen varauksen alkua maksuttomasti.

Varatun ajan peruutus tapahtuu varauksen vahvistussähköpostin ohjeiden mukaan tai TÄSTÄ (tarvitset varauskoodin). Peruessasi ajan alle 24h ennen varauksen alkua perimme peruutusmaksun suuruudeltaan 20€, joka maksetaan peruutuksen yhteydessä nettimaksuna.

Mikäli peruutusmaksua ei suoriteta peruutuksen yhteydessä, ei varauksen poistoa suoriteta onnistuneesti.

Huom! Vastaanotamme palvelusetelit siihen tarkoitettuun palveluun, emme voi vastaanottaa esim. liikuntapalveluihin tarkoitettua etua hierontapalveluihin eikä asian suhteen ole poikkeuksia.

Tämä on hyvin yksilöllistä. Jotkut tykkäävät käydä hieronnassa joka viikko. Toinen kerran kuukaudessa ja joku vasta silloin kun on niin kipeä, ettei selviä ilman apua. Hoitaessamme akuuttia vaivaa, suosittelemme yleensä ottamaan lyhyen ajan sisällä 2-3 kerran hoitosarjan, jolloin yleensä saadaan tehokkain apu. Halutessasi jatkuvaa ylläpitoa kehollesi ja stressin lievennystä suosittelemme käymään hoidossa säännöllisesti. Pyrimme parhaamme mukaan antamaan jokaiselle asiakkaalle kattavat kotihoito-ohjeet millä opit huoltamaan kehoasi itse.

Kipeänä ei kannata tulla hoitoon.  Keho on sairastaessa usein tulehdustilassa eikä kaipaa lisärasitusta hoidosta tai treenistä. Lihakset voivat olla kipeänä pelkästä flunssasta, verenkierron lisääntyessä myös tulehdus saattaa levitä sekä saatat tartuttaa hoitajasi. Kipeänä kuuluu levätä, hoitoon ehdit tervehdyttyäsi.

Lepo on tärkeää akuutissa vaiheessa, mutta tutkimusten mukaan aktiivinen kuntoutuminen on tehokkainta. Liike ja oikeanlainen hoito parantaa aineenvaihduntaa kudoksissa, palauttaa hermostoa normaaliin tilaan sekä parantaa luottoa ja hallintaa loukkaantuneelle alueelle. Käytössäsi ovat osaavat ammattilaiset, jotka hoitavat kuntoutuksesi. Meiltä löytyy myös toiminnallinen sali, jossa voit kuntouttaa omatoimisesti sekä asiantuntijoidemme kanssa turvallisesti. Meiltä löytyvät myös kuntoutumista edistäviä hoitovälineitä (Game Ready, Hyperice, Cryo)

Palautuminen on hyvin tärkeää ihmiselle, jotta voimme suoriutua päivästä tehokkaasti. Kehomme ylirasittuu, mikäli emme palaudu tarpeeksi kehoon kohdistuvan stressiin nähden ja tämä vaikuttaa pitkällä aikavälillä terveyteemme. Tärkein palautuminen tapahtuu yöllä nukkuessasi, jolloin keho tuottaa mm. kasvuhormonia, joka on suuressa roolissa palautumisen ja lihaskehityksen kannalta.

Hereillä aktiivisen palautumisen on todettu olevan passiivista palautumista tehokkaampaa, joten kevyt liikkuminen tai aktiivinen itsehuolto ovat hyviä tapoja palautua. Käytössäsi meillä on alan parhaat palautumisolosuhteet. Kompressio- ja itsehoitolaitteet sekä toiminnallinen sali mistä löydät kaikki tarvittavat palautumisvälineet. Salilla voit toimia itsenäisesti tai asiantuntijamme kanssa.

Hieronta on myös tutkimusten mukaan tehokas apu ja voi auttaa esimerkiksi hermoston palautumiseen ja unen laatuun.

Lähtökohtaisesti tiettyä aluetta hoitaessa on yksi sääntö, se kannattaa tehdä hyvin. Ei siis välttämättä kannata hierottaa koko kroppaa puolessa tunnissa. Halutessasi ainoastaan rentoutusta tunnissa kerkeää käymään koko kropan läpi. Mikäli haluat tehokkaampaa hoitoa niin 45-60min on varmasti riittävä aika yhden alueen läpikäymiseen tehokkaasti ( jalat+pakara / niska-hartiaseutu / ala- & yläselkä ).

Hierontaan voi tulla, mutta urheilusuorituksesta sekä tavoitteesta on hyvä mainita hoitajallesi. Käytössämme on erilaisia tekniikoita tavoitteista riippuen. Esimerkiksi ennen urheilusuoritusta käytämme enemmän kehoa herätteleviä ja valmistelevia tekniikoita kuten ravistelua ja kevyttä hankausta pyyhkeen kanssa. Tämä valmistaa kehoa suoritukseen.

Hieronta urheilun jälkeen palauttaa kehoa aiheutuneesta rasituksesta.

Akuutissa vaiheessa lepo, kylmä ja kompressio on hyvä. Lepo kotona, kylmän ja kompression saat meiltä. Aktiivisuus kannattaa aloittaa kuitenkin nopeasti, jotta lihakseen muodostunut arpikudos ei pääse vaikuttamaan liikelaajuuteen ja toipuminenkin on tehokasta oikein kuntoutettuna. Lihasrevähdyksissä suosittelemme varaamaan ajan asiantuntijoillemme, jotka arvioivat tilanteen ja ohjeistavat tehokkaan kuntoutuksen.

Game Ready laite on tehokas apu lihasvammojen hoidossa.

Yleisesti käytetty nimitys kyynärvarren koukistaja- tai ojentajajänteen vaivoihin. Tennis- & golfkyynärpäässä sekä hiirikädessä syntymekanismi on sama. Jänteeseen tulee toistuva venytys ja sen lopuksi ¨napautus¨ (lyönti tai hiiren napin painallus). Tämä yhdistelmä ärsyttää jännettä ja sen kiinnityskohtaa ja aiheuttaa rasitusvamman(tulehduksen), joka pysyy rasituksen jatkuessa yllä. Muita saman alueen vaivoja voivat olla yksittäisen lihaksen rasitustilat tai ranteen koukistajalihasten lihasaition paine. Parasta on selvittää vaivan syy tarkasti ja suunnitella hoitokokonaisuus sen mukaan. Kaupoista saatavat itsehoitotuotteet auttavat monesti oireisiin, mutta tärkeintä on saada oireen aiheuttaja kuriin. Hoitamattomana vaivat voivat kroonistuvat ja aiheuttaa vaivoja tai loukkaantumisia muille alueille.

Välilevy on nikamien välissä ole säierustoinen levy minkä sisällä on pehmeää nucleus pulposus massaa. Välilevyn pullistumassa (prolapsi) säierustot ovat pettäneet tai osittain revenneet jolloin pehmeä nucleus pulposus pääsee puristumaan ulos, painaen usein hermojuurta tai selkäydintä. Prolapsissa oireet tulevat yleensä puristiksissa olevan hermon alueelle, oireet voivat olla alueella olevaa ihotuntopuutosta, voimien häviämistä sekä kipua. Kipu on usein toispuoleista. Kova selkäsärky ei aina ole prolapsista johtuvaa, mutta varsinkin äkillisesti alkanut kipu voi viitata siihen. Prolapsissa selkäranka hakeutuu usein pakkoasentoon, jolla kroppa pyrkii viemään painetta pois puristuksissa olevasta nikamavälistä.

Voimme auttaa sekundäärisiä oireita kuten pakkoasennosta johtuvia lihasvaivoja, oikeanlaisia kevyitä traktiohoitoja, jolla voimme saada välilevyn aineenvaihduntaa parannettua sekä akupunktiolla auttaa kipuoireisiin. Kipuoireet on syytä saada kuriin jo aikaisessa vaiheessa. jotta kipu ei kroonistuisi. Usein välilevynpullistumissa konservatiivinen hoito on tehokasta.

Monet selkäsäryt talttuvat laajalla tutkimisella, täsmähoidolla ja oikealla liikkeellä.

Päänsärkyä on monenlaista ja onkin tärkeintä selvittää päänsäryn syy ja suunnitella hoito sen mukaan. Voit täyttää ja lähettää meille päänsärkylomakkeen ennen hoitoasi tästä.

Päänsäryn yleisiä aiheuttajia ovat niska- ja hartiaseudun lihasvaivat, kallonpohjan lihasten ja nikamien staattisuus (tämä voi aiheuttaa myös huimauksia ja pahaa oloa), bruksaaminen eli yöpurenta ja siitä johtuvat purentalihasten vaivat, erilaiset migreenit, näön heikkeneminen sekä stressi.

Hoitona voi olla mm. lihasten käsittely, nivelten mobilisaatio ja manipulaatiohoito, akupunktio, oikeat harjoitteet, aktiivisuuden lisääminen, ruokavalion muutos tai stressin vähentäminen.

Länsimaisen lääketieteen näkökulmasta akupunktio tarkoittaa kehon eri osissa olevien akupunktiopisteiden hermopäätteiden stimuloimista ohuilla akupunktioneuloilla. Tästä käynnistyy elimistön oma kivunlievitys- ja paranemisprosessi. Eri tutkimuksissa on havaittu sen saavan aikaan erilaisten säätelyhormonien vapautumista, sekä endorfiinin ja oksitosiinin lisääntymistä elimistössä. Tämä vaimentaa tai poistaa kiputuntemuksen.

Hoito ei tuota kipua, mutta pieni nipistys voi tuntua ohuen neulan lävistäessä ihon, tämän jälkeen pistosta ei tunnu. Hoidon aikaisia tuntemuksia on kuvailtu lämpönä, vetämisen tai paineen tuntemuksena. Tunne voi olla voimakaskin ja säteillä ympäristöön. Yleensä hoidon aikana tulee raukea tai rento olo.

Akuneuloja pidetään tapauskohtaisesti muutaman minuutin nopeasta triggerhoidosta aina 40minuutin pahan lihaskrampin hoitoon.

Tyypillisin syy tulla akupunktioon tai hoitoon johon sisältyy osana akupunktiota on jonkinlainen kiputila. Esimerkiksi seuraavia vaivoja hoidetaan usein akupunktiolla: lihaskramppi tai noidannuoli, hermosäryt, nivelrikko, jännitysniska, lihas-jänneliitoksen rasitusperäiset vaivat, päänsärky tai bruksismi.

Käytämme vastaanotolla aina steriilejä CE-hyväksyttyjä kertakäyttöneuloja.

Oikein suoritettuna manipulaatio on kivuton ja turvallinen hoitomuoto. Tietyt sairaudet tai aiemmat vammat voivat kuitenkin estää manipulaation tai mobilisaation suorittamista kokonaan. Tästä syystä terapeutin tulee tuntea asiakkaan terveydentilanne, jotta hoidon voi tehdä turvallisesti. Asiakkaalle tehdään tarkka kliininen tutkimus ja on tärkeää ilmoittaa oma terveydentilanne hoitajallesi aina hoidon yhteydessä.

Fysioterapia käsittää alkukartoituksen, manuaalista hoidot (mm. hieronta, lihaskalvokäsittely, mobilisointi), kuntoutus- ja harjoitusohjeet sekä tarpeen ja tilanteen mukaan paikanpäällä harjoittelun. Jokainen prosessi on omanlaisensa, ja se luodaan yhdessä asiakkaan kanssa.

Osteopaatin vastaanotolle tullaan yleensä jonkun ongelman kanssa. Ongelma voi olla Tuki- ja liikuntaelinperäinen, hermostollinen tai verenkiertoperäinen. Osteopaatti haastattelee ja tutkii sinut huolellisesti ja pyrkii erotusdiagnostiikalla selvittämään tarkasti ongelmasi syyn. Syyn selvittyä tehdään hoitosuunnitelma, joka voi olla manuaalista käsittelyä (teknistä hierontaa, tietyn nivelalueen mobilisaatiota/manipulaatiota, hermon mobilisaatiota, akupunktiota, faskiakäsittelyä tms.), liikeharjoituksia tai edelleenohjaus esimerkiksi erikoislääkärille tai kuvantamispalveluihin.

Fysioterapiasta ja fysioterapeutin valvonnan alla suoritetuista hoidoista saa KELA-korvausta, jos sinulla on lääkärin hoitolähete. Varaa aika fysioterapiaan täältä.

Tuo mukanasi lääkärin lähete fysioterapiakäynnillesi ja muut KELA-korvaukseen tarvittavat tiedot kerätään hoitokäynnin yhteydessä fysioterapeuttisi ohjeistuksen mukaisesti.

KELA-Korvauksen määrä

Fysioterapia 60min (8€)

Fysioterapia 45min (6€)

Fsyioterapia 30min (4€)

Liikuntaseteleillä voit maksaa palautushuoneen sekä treenimaksut.

Hierontapalveluihin käyvät Smartumin hierontaetu ja Epassi hyvinvointi.

Käytössämme on normaali hinnasto sekä alennettu HUH-hinnasto. Arvokortilla saat edullisemman HUH-hinnaston käyttöösi ja täten halvempaa hoitoa. Arvokortti korvaa perinteisen sarjakortin ja käy kaikkiin palveluihimme. Arvo- ja lahjakortit ovat voimassa vuoden ostopäivästä (tarjous- ja kampanjatuotteiden voimassaoloajat ilmoitetaan aina erikseen)

Minimilataus on 120€ ja voit hankkia sinulle sopivan arvokortin helposti täältä.

Venyttelyä on monenlaista. On aktiivista tai passiivista, syvää tai pinnallista sekä pitkää tai lyhyttä. Me HUH:lla uskomme aktiiviseen liikelaajuuteen. Nivelellä on aina tietty rakenteellinen liikelaajuus, nivelsiteet ja nivelen rakenne määrittävät sen. Lihakset, nivelkapseli ja staattiset nivelsiteet saattavat rajoittaa nivelalueen normaalia liikelaajuutta, joka voi aiheutua esimerkiksi harjoittelun aiheuttamasta lihaskireydestä.

Palauttava venyttely on usein harjoittelun tai työpäivän aikana/jälkeen suoritettua venyttelyä. Palauttava venyttely voi olla aktiivista ja pumppaavaa liikelaajuuksien rajoilla tapahtuvaa venyttelyä, jonka tarkoituksena on palauttaa kehoa rasituksesta ja ylläpitää liikkuvuus. Staattiset asennot vähentävät liikkuvuutta ajan saatossa ja keho muokkaantuu elintapojen mukaisesti.

Liikkuvuutta lisäävä ja kohdennettu venyttely on toistuvaa nivelkapselin, lihaksen tai jänteen kohdennettua ja liikelaajuutta kehittävää venyttelyä. Tämänkaltaista venyttelyä kannatta suorittaa esimerkiksi toispuoleiseen rasitukseen liittyvien puolierojen korjaamisessa, vammasta aiheutuvan liikkuvuuden vähentymisen palauttamisessa tai kohdennettuun tehokkaaseen lihaksen, nivelkapselin tai jänteen venyttelyyn. Muutos tapahtuu toistuvan harjoittelun tuloksena ja vaatii jatkuvuutta.

Tästä syystä liikkuvuutta tehdessä kannattaa liikkeet pitää mahdollisimman laajana. Ohjaamme hoitokäyntien yhteydessä myös oikeaoppisia venyttelytapoja.

Lantio on erittäin tärkeässä roolissa liikkeen ja hallinnan kannalta. Samaan aikaan liikkuva ja tukeva lantio antaa parhaimmillaan mahtavan tuen eri suorituksille sekä ehkäisee kuormitusta esimerkiksi lannerankaan. Lantio on tärkeä linkki ylä- ja alavartalon välillä. Esim. juostessa painovoima ja kropan paino aiheuttaa mm. alaspäin suuntautuvia voimia. Tämä energia olisi hyvä ohjata selkärangan nikamarunkoja pitkin lantioon, lantiosta alas jalkoihin aina maahan asti. Mikäli joku rakenne pettää, tämä energia pääsee purkautumaan väärässä paikassa. Tyypillinen paikka on selkä, jonka seurauksena on erilaisia rasitusvaivoja. Saman voi ajatella toisin päin. Mikäli haluamme tuottaa maksimaalisen määrän voimaa esimerkiksi maastavedossa, on hyödyllistä että lantio ohjaa voiman oikeaan paikkaan eikä petä juuri kriittisellä hetkellä. Parhaimmillaan lantionhallinta antaa sinulle voimaa, ketteryyttä ja terveitä urheilutunteja.

Juoksutyylejä on erilaisia ja kaikessa yksinkertaisuudessaan juoksunopeuden lisäämisessä on kyse kolmesta asiasta: tekniikasta, voimasta ja kunnosta. Kun juokset teknisesti niin, että pääset rekrytoimaan oikeat lihakset käyttöön eikä voima valu hukkaan. Tämän jälkeen voit vahvistaa näitä lihaksia ja treenata kuntoasi siten, että pystyt tuottamaan riittävän määrän happea lihaksiin ja juosta kovempaa pidempään.

Rasitusvamma on kudokseen liiallisesta ja/tai vääränlaisesta kuormituksesta syntynyt vaurio. Rasitusvamma helpottaa kun lopetat kyseisen kudoksen rasittamisen. Akuutin vaiheen ollessa ohi on syytä alkaa vahvistamaan vamman aluetta ja harjoittelemaan liikettä siten, että kuormitus jakaantuu kroppaan tasaisesti. Rasitusvamma voi johtua esimerkiksi kuormittavasta juoksutyylistä tai töissä toistuvasti tehdystä liikkeestä. Tyypillisesti rasitusvamma syntyy ajan kanssa hiljalleen tuntuen usein alueen väsymyksenä tai tukkoisuutena.

Penikkatauti on yleisesti käytetty nimitys säären alueen lihasvaivoista. Penikoihin liittyy kohonnut lihasaition paine, joka voi johtua esimerkiksi äkillisesti lisääntyneen harjoittelun myötä. Lihaksia ympäröi lihaskalvo ja rasituksen seurauksena lihas turpoaa kalvon sisällä. Turpoamisen seurauksena laskimot eivät pääse poistamaan hapetonta verta kudoksesta riittävän tehokkaasti jonka seurauksena lihas ei saa riittävästi hapekasta verta. Syntyy iskemia, eli hapenpuuttesta johtuva kipu. Oireen pitkittyessä lihaskalvon ja sääriluun väliin saattaa muodostua kiinnikkeitä. Usein penikkaoireet helpottavat nilkan alueen liikkuvuuden lisäämisellä sekä oikeilla harjoitteilla.

Olkaluu niveltyy lapaluuhun, joten lapaluun on oltava liikkuva sekä tukeva samanaikaisesti. Lapaluu on kuin marionetti, neljä lihasta (Lapaluun kohottaja, etummainen sahalihas, pieni suunnikaslihas, epäkäslihaksen alaosa) säätelevät lapaluun liikettä sekä fiksoivat sen rotaatiopistettä. Mikäli jossain näistä lihaksista on toiminnan häiriötä voi lapaluun kulma osua kylkiluihin. Tämä on yksi mahdollinen skenaario, syitä voi olla useita. Rutina voi siis usein olla harmitonta nivelalueiden kitkasta johtuvaa ääntä ja tunnetta.

Lavanhallintaa parannat parhaiten haastamalla lapaluun liikettä tehokkailla treeneillä. Yleensä liikkeenhallinnassa pätee seuraavat asiat: Opi tekemään liikkeet oikein, tee paljon oikeita toistoja. Ensin hallinta, sitten voima. Kysymys on opituista liikemalleista ja opitut liikemallit eivät aina ole optimaalisia.Tule kysymään ammattilaisiltamme vinkit ja ohjeet lavan hallinnan lisäämiseen.

Ryhti on kiinni monesta seikasta ja pitää muistaa, että jokaisella meillä on omansa. Ryhtiä on haastavaa jaoitella hyvään ja huonoon ryhtiin. Ryhdin muutokset ovat kuitenkin tärkeässä asemassa ja voivat aiheuttaa useita vaivoja ajan saatossa. Ryhdin muutos voi olla seurausta esimerkiksi lannerangan suuresta notkosta, jota rintaranka kompensoi. Kireät rintalihakset voivat ohjata hartioita eteenpäin ja pakottaa täten kehoon muita ryhtimuutoksia. Hyvä ryhti ei tarkoita suoraa selkärankaa, vaan ryhtiä, jossa keho toimii hyvin ja sinun on hyvä olla. Ryhdin ylläpitoon vaikuttaa mm. staattiset asennot ja niiden toistuvuus, aktiivisuus, palauttava venyttely, lihaksiston toimintakyky.

Pitää muistaa, että kehomme muokkautuvat elämäntapojemme mukaan myös ryhdin osalta.

Hartiarengas-syndrooma syntyy, kun pieni rintalihas vetää lapoja eteen ja kaulan scalenus-lihakset pääsevät lyhentymää ja kiristymään. Tämän seurauksena lavan lähentäjät sekä selän ojentajat staattisoituvat. Tämä voi olla usein seurausta näyttöpäätetyöskentelyn staattisista ja virheellisistä työasennoista. Hoitona voidaan suositella aktiivisen venyttelyn lisäämistä arkeen sekä rinnan ja kaulan lihaksiston käsittelyä.

Thoracic Outlet Syndrome : Thoracic Outlet on 1-kylkiluun ja solisluun muodostama aukko josta kulkee subclavian valtimo, subclavian laskimo sekä plexus brachialis(hermopunos).

TOS- voi olla joko verenkiertoperäistä tai hermostoperäistä, mutta hyvin usein se on neurovaskulaarista, eli hermot sekä laskimot aiheuttavat yhdessä ongelman.

Tyypillisesti oireen aiheuttavat kireät scalenus-lihakset, jotka hermoa tai laskimoa. Oire on yleensä käsien puutuminen. TOS- oireet pysyvät usein epäkäslihaksen ja hartian alueella mutta voivat aiheuttaa puutumista myös koko käteen. Hoidossa on tärkeää korjata rintarangan virheasennot sekä hoitaa kaulan kireyksiä.

Yliliikkuvuudella eli hypermobiliteetilla tarkoitetaan sitä, että nivelen tai selkärangan nikamien liikkuvuus on poikkeuksellisen laajaa, yli normaalirajojen. Yliliikkuvuusoireyhtymästä voidaan puhua silloin kun yliliikkuvuus aiheuttaa selkeää haittaa ja heikentää toimintakykyä. Yliliikkuvuutta saattaa olla yhdessä tai useammassa kohtaa nivelistöä. Yliliikkuvuus on nivelessä tapahtuvan liiallisen liikkeen vaihe, jossa lihasten, hermojen ja sidekudoksen säätely on riittämätöntä hallitun liikkeen aikaansaamiseksi. Tärkein hoito on niveltä tai selkärankaa ympäröivien lihasten vahvistaminen. Vahvat lihakset itsessään jo tukevat niveltä sekä auttavat nivelsiteitä ja sidekudosta tukemaan nivelen ja selkärangan toimintaa. Venyttely yleisesti on sallittua ja yliliikkuvan nivelen ympärillä olevia lihaksia voi venytellä maltillisesti, mutta ääriasennoissa venyttelyä kannattanee välttää. Mikäli yliliikkuvuudesta on haittaa, yksilölliset lihasepätasapainoa korjaavat harjoitusohjeet ovat tärkeitä.

Käsien puutuminen on syytä ottaa vakavasti. Syitä tähän voi olla kuitenkin useita ja syy voi olla hermo- tai verenkiertoperäinen. Joskus myös esimerkiksi alempi lapalihas saattaa oireillessaan säteillä tuntemuksia käteen. Hermoperäisessä vaivassa usein ihotunto alenee kun taas verenkiertoperäisessä vaivassa ihotunto säilyy vaikka käsi tuntuu puutuneelta. On syytä ammattilaisen selvittää mistä puutuminen johtuu. Usein vaiva selätetään kireiden lihasten hoidolla sekä oikeilla harjoitteilla. Joskus on kuitenkin syytä ohjata asiakas eteenpäin tarkempiin tutkimuksiin, jos hoitovastetta ei tapahdu.

Tämä on yleinen, joskaan ei aina vakava vaiva. Voi olla että lapaluun kohottajalihas oireilee tai kaula- / rintarangassasi on toiminnallinen häiriö. Tule selvittämään vaivan aiheuttaja jotta suojatien ylitys olisi jälleen vaivatonta. Voit myös kokeille jumpata niskoja kevyesti kipuvapaalla alueella, lihasvaivoissa aktiivinen liike usein auttaa.

Huimausta on sekä hyvänlaatuista, että pahanlaatuista. Hyvänlaatuinen huimaus voi johtua mm. jostakin kolmesta tasapainoaistiin liittyvistä mekanismeista. Silmistä, sisäkorvan tasapainoelimen häiriöstä, kallonpohjan lihasten vaivoista. Huimauksen syy on hyvä selvittää ammattilaisen avulla. Pahalaatuinen huimaus voi liittyä mm. aivoverenkierron häiriöön ja mikäli huimaus on kovaa ja siihen liittyy muita oireita kuten puheen häiriöt, kova päänsärky johon lääkitys ei auta tai kova pahoinvointi, on ensisijaisesti otettava yhteys lääkäriin. Yleisin huimauksen syy on kuitenkin yläniskaperäinen lihasten staattisuus.

Rannekanavaoireyhtymä (karpaalitunnelisyndrooma) on ranteen tila, jossa peukalonpuoleista käden osaa hermottava keskihermo on puristuksessa kämmeneen johtavassa rannekanavassa. Oireina ovat tyypillisesti puutuminen peukalon sekä etu-, keski- ja nimettömän sormen alueilla. Myös sormien hienomotoriikka voi olla häiriintynyt ja täten tarkkuutta vaativien tehtävien suorittaminen voi olla haastavaa.

Usein vaivan hoitona on käden alueen hoitoa manuaalisella terapialla sekä oikeilla toistuvilla harjoitteilla.

Noidannuoli (lumbago) on usein kropan tapa suojata jotain rakennetta(esim. hermoa) vääränlaisen liikkeen tai puristuksen seurauksena. Esimerkkinä välilevynpullistuma: Hermo on nikaman oikeanpuoleisessa hermojuuriaukossa puristuksessa -> Kroppa yrittää vähentää painetta vääntämällä selkää vasemmalle. Tähän liittyy usein lihaskipu ja voimakaskin mutka selässä. Lumbago voi olla myös venähdyksestä seurannutta lihaskipua joka sattuu silloin kun vaurioituneeseen lihakseen tulee aktivaatiota tai liikettä. Kramppi yleensä helpottaa muutamassa viikossa, hoidolla sekä oikeilla liikkeillä voidaan nopeuttaa toipumista.

Ota yhteyttä

YLEISET TIEDUSTELUT

[email protected]

VARAUKSEN PERUUTTAMINEN

Katso ohjeet

PALVELUKOHTAISET TIEDUSTELUT

+358 40 160 1554 Lähetä viesti WhatsAppissa